17 Aralık 2007 Pazartesi

SAĞLIK

Kalp ve damar hastalıklarından

Kalp ve damar hastalıkları, batı ülkelerinde en yaygın ölüm nedenlerinin başında geliyor. Türkiye ise, 50 yaş altı kalp krizine bağlı ölümlerde Avrupa’da birinci sırada yer alıyor. Aslında bu hastalıklardan yüzde 80 oranında korunabilmemiz mümkün.
Çocukların diş sağlığında
En sık yapılın 4 hata!
Kimi zaman ihmalkarlık kimi zamansa bilmeden yaptığımız hatalar çocuklarımızın diş sağlığını ciddi boyutlarda tehdit edebiliyor. Diş sağlığıyla ilgili en sık yapılan 4 hatayı ve bunların yol açtığı sorunları, tedavileriyle birlikte 5-15 Çocuk Diş Sağlığı Merkezi’nden diş hekimi Yasemin Yasin’e sorduk!
Test edin...
Bağışıklık sisteminiz ne kadar güçlü?
Önümüz kış; soğuk ve yağışlı günler bizi bekliyor. Haliyle gripten tutun da faranjite kadar pek çok hastalık da! Peki vücudunuz kışa hazır mı? Bağışıklık sisteminiz ne kadar güçlü? Testimizi çözün, çıkan sonuca göre tedbirinizi alın.
32 sağlık önerisi
Uzmanlara sorduk ve onlardan yaşamınızı yüzde 100 değiştirecek tavsiyeler aldık. İşte size temel beslenmeden, ağız ve diş sağlığına, kalp hastalıklarından cinsel yaşamınızdaki sorunlarınıza kadar pek çok konuda önlem almanıza yardımcı olacak 32 ipucu...
Gerçekten ne kadar sağlıklısınız?
Sağlık konusunda bilgili olmanız sağlığınızı korumanız anlamına geliyor, aynı zamanda... Biz de bu konudaki bilginizi ölçmeniz için mini bir test hazırladık. Çözün; alışkanlıklarınızın hangilerinin iyi, hangilerinin kötü olduğunu anlayın.
Ağrıyla baş etmenin 20 yolu
Baş ağırısı, bel ya da boyun ağrısı... Her türlü ağrıya karşı yapmanız gerekenleri anlatan mini bir rehber hazırladık. Bu rehber, günlük yaşam alışkanlıkları ve tedavi yöntemlerini kapsayan 20 öneriden oluşuyor.

Hiç yorum yok: